Въвеждането на Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства,

...
</TD
>Въвеждането на Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства,
Коментари Харесай

Синхронизират архитектурния облик на Бургас

Въвеждането на Наредба за специфични условия към образа на градските пространства, постройките и архитектурните ансамбли на територията на Бургас утвърдиха общинските стверници, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Идеята е да се вкара за различим образ на града. Това включва цветово фасадно оформление на постройките в жилищните комплекси, включително - цветово оформление на номер и лого. По този метод, при правене на капиталов план за нова постройка, която е включена в режима на обвързвано застрояване, цветовото решение на фасадите ѝ следва да бъде съобразено с това на фасадите на прилежащите построени здания. 

Дебатите по тематиката продължиха повече от час, само че общото мнение на съветниците бе, че въвеждането на сходни правила е стъпка напред.  

" Такива правила са нужни в Бургас. Колкото повече се срещам с нея обаче, оставам с усещането, че има неясноти. Поражда въпроси, които първо би трябвало да почистим преди да приемем ", съобщи Стоян Грозев. 

Общинският консултант Красимир Калудов предложи в идващия бюджет да бъде очакван финансов запас, който да обезпечи Наредбата, както и при правенето на стандартите към нея да бъдат привлечени съсловни организации, които да бъдат в помощ на целия развой.

" Конкретни средства в бюджета не са планувани, защото става въпрос за условия към притежателите на жилищни и нежилищни здания. Относно постройките, които са благосъстоятелност на Община Бургас обаче – те ще бъдат съобразени с Наредбата ", уточни кметът Димтитър Николов.   

Зам.-кметът Чанка Коралска съобщи, че Наредбата е плод на 3-годишен труд. " Първият вид мина през много разновидности. Няма да се съглася, че тя не е коментирана със съсловните организации. Напротив – тя беше плод на взаимен труд сред нас и тях. Създаването на този нормативен акт беше нещо ново, без значение че през годините сме се опитвали да вкарваме сходни стандарти. Имахме такова условие за разнообразни детайли от комерсиалните обекти по ул. " Богориди " – видя се, че това се хареса от хората. След като бъде призната тази Наредба, тя ще стартира да се развива. Ще бъдат гласувани и нови оферти по нея ", добави тя. 

Наредбата бе призната с 47 гласа " за " и 2 – " въздържал се ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР